Slå vad

Igår var jag hos frissan igen. Har nu bestämt mig att spara ut. Har inte haft långt hår sedan högstadiet (alltså way back in time). Får nu se om det går. Min frisör är en bra pep, jag lyder henne. Innan ha jag gått ca var 8:e vecka men nu skall jag hålla mig i tre månader. Så här ser mitt drömhår ut.

image50
bild från style.com

Nu skall jag ut på en höstpromenad, ikväll blir det DHW, missade förra gången.

Adios!

Fantastiska skåne

Helgen i Skåne var underbar. Mest tack vare mina underbara vänner där. Att få rida är verkligen det bästa som finns, naturen på Österlen är ju inte heller fy skam. Min häst hette Vindur, den var söt. Väldigt, och liten. Är van att rida stora, hetsiga travhästar. Det var lite tvärtom. Helt fantastiskt!

Nu är jag så trött efter all frisk luft, god mat, fina vänner och brist på sömn. Natti natt

Helg!

Imorgon drar jag till Skåne för att besöka goda vänner, skall bli så sablans skoj. Jag skall få rida!!! Har inte gjort det på bra många år. Längtar...

Nu blir det god natt

Viljan är god...

Jag ser inte fram emot tandborstningen...
Har börjat gå över till hälsokost produkter då jag ej gillar att det är så mycket kemikalier i allt annat. Men detta är inte helt smärtfritt vill jag lova.

Det började med en deodorant från Dr Hauscha. Den luktade örter på ett lite "proggigt" vis men det vande man sig vid. Det som var problemet var svettningarna, vanlig deo innehåller ju tungmetaller som täpper igen porerna så att man håller sig torr och luktfri (eftersom svett luktar när det kommer i kontakt med syre). Ok, jag började helt enkelt stinka. Nästa Deo jag provade visade sig vara fantastisk (och det är den jag använder nu). Den kommer från ett Danskt märke som heter Urtekam som avstår från djurförsök och är ekologiska o.s.v. Den doftar fräscht av Ros. Underbar helt enkelt.
Eftersom den var så underbar skulle jag prova deras tandkräm (?!). Det gjorde jag (och min stackars sambo) igår kväll. Ärligt talat så trodde jag att jag skulle spy. Den är gjord på Aloevera bl a. Den är allt vad inte vanlig, kemikaliproppad tandkräm är. Men jag skall försöka. Vanlig tandkräm är inte så hälsosamt.

Nåväl, jag använder Dr Hauschas hudprudukter och de är underbara, särskilt den feta och ljuvligt doftande rosenkrämen.  Och eftersom den är fullproppad med nyttighter känner jag mig lite piggare, ha ha.

Ciao!



Gårdagens Shopping

Hade en underbar dag på stan igår, solen sken. En gammal jobbarkompis hörde av sig och vi hann ta en fika innan hon skulle vidare. Dessutom blev det lite uträttat. Det kändes som jag behövde shoppa "igen" lite efter Berlin då det inte hanns med. Har dock mer saker som behöver införskaffas inför den nalkande kalla säsongen, brr..

image46

Denna kjol skall bäras med den svarta polotröjan (se nedan) och svarta strumpbyxor som jag hittade på Lindex, de har 120 denier! + pumps givetvis

image47

En lite slinkig svart polotröja och en farfarströja, båda från Indiska

image48


Lite vardaxslyx!


image49

Ny säsong kräver nya lack, jag älskar att matcha!

På H&M fick man deras magazin som kommer ut lite då och då, det var faktiskt riktigt inspirerande. På deras hemsida finns det Cityguider, vi hittade faktiskt en utav de restaurangerna vi besökte i Berlin där. Så de är faktiskt ett bra tips.

Nu blir det promenad med en vän i solskenet, därefter jobb hela helgen + svärföräldrarna på besök.

Adios/the nurse

Ledig...

Åh vilken underbar dag! Känner fortfarande av förkylningen jag drog på mig efter Berlin och har inte världens energi, men skall ta mig ut på stan i em för att försöka hitta lite mysiga höstgrejer. Vädret är kalas och det är sjukt vad det påverkar ens humör, måste passa på att vara ute och konservera en del av solen.



Ich habe eine Tasse auf Starbucks gekauft

Berlin var underbart, väldigt udda och inte riktigt som jag tänkt mig. Det som slog mig mest var att det var så mörk. Framförallt i det område där vi bodde, men även i "mitte" var det inte särkilt upplyst. Det fanns såklart en del Öststatskänsla men på ett coolt sätt. Mkt rå betong, konstiga färger på husen och ogräs. Det var ena sidan det.

Andra sidan var flott och väldigt trendigt, häftiga barer, klubbar och dyr shopping.
Vi hade dock inte så mycket tid över till shopping (förrutom fyra ögonskugga från MAC och Starbucksmugg).

Det som gjorde mest intryck, inte bara på mig utan på oss alla i vårt resesällskap, var "Stasi" fängelset http://www.stiftung-hsh.de/.

Ett annant var Judemuseumet som inte bara bjöd på spännade historia utan även slående arkitektur.

image41  image42
bilder från www.juedisches-museum.berlin.de
image43

Skarpa kontraster bjöds det alltså på. Utelivet var fantastiskt. Vi åt på en alldeles underbar italiensk restaurang ena dagen och på en dekadent 20-tals restaurant den andra. Där befanns sig även Ralph Fiennes och Madrids fotbollsspelare Raül.


                                                                               image45
                                                                                    bild från Wikipedia.se



Folket där var av det tjusiga slaget. Det var roligt att titta på alla vackra damer och herrar.
Vi hann även med att besöka en udda klubb som låg i ett höghus på alexanderplatsen, varför kan det inte börja ha klubb i skatteskrapan?

image44

Imorgon gäller det!

Imorgon åker vi till Berlin! Ser fram emot det så mkt!
Har aldrig tidigare varit där men är helt övertag om att det är en stad i min smak.
Nu gäller det bara att packa ned rätt saker så att alla dagar förgylls extra av bra outfits.
Planerar givetvis att shoppa också...

 Rensade och städade garderober igår. Men det var faktiskt himla smart för nu inser jag att jag inte har så mkt kläder och vad det är jag kan tänkas behöva inför höst och vinter.

Vill ha koftor, varma och mjuka, tjocka och tunna. Jag älskar egentligen färg men jag insåg igår vid min rensning att det mesta i min garderob numera är grått, beigt och svart. Hur gick det till? Hade en period med mkt färgstarka saker. Fast tittar jag bland skorna är det mer kulör, får väl försöka piffa till mig på det viset. Vad är det mer jag behöver, jo kjolar. De skall helst vara höga i midjan och gärna ngn puffig. Har mycket pennkjolar och en del funkar även denna säsong. Tycker fortfarnade det är löjligt snyggt med en svart pennkjol och ett vitt linne. Enkelt men tufft.

image38
från people.com

image40
från people.com




Skall iväg och träna nu och sen tvätta ett BERG, sen kankse det blir lite egna bilder på mina klänningar.
Auf  Wiedersehen!


Jobba...

Åh vilken fin helg det ser ut att bli, dessvärre måste jag jobba. Inte bara helgen utan även hela nästa vecka. Men då skall jag gå på kurs så det blir lite annat. Dessutom börjar jag inte förräns 8, vanligtvis börjar jag 7 så det är ju en gigantiskt skillnad. hi hi.

Om jag hade varit ledig hade jag velat ta en härlig morgonpromenad och sedan åkt in till stan för en fika. Kanske bio på kvällen. Var och såg "this is england" i veckan som kan rekomenderas. Nu skall jag njuta av sovmorgonen och en underbar frukost med DN.

Ciao

RSS 2.0