Berlin here we come

Idag fick jag grönt från min chef att vi kan åka till Berlin!
Skall åka torsdag till söndag andra helgen i september. Hur underbart som helst.
Känner för storstadsliv! Kultur och konstiga neonfärger. Har fått för mig att det finns i Berlin.
Helst av allt hade det varit nice att bo på något 5 stjärnigt designhotell,
men dit räcker tyvärr inte en Nurse:es kassa. Finns en hel del läckra har jag hört. När vi var i Hamburg i vintras bodde vi kungligt och det var sannerligen värt varenda hårt förvärvade krona.

www.sofitel.com

Kan varmt rekomendera Hamburg, vi brukar åka dit vid advent då det är julmarknad i hela staden. Så himla mysigt. Åh vad jag blev sugen på Glühwein och Grünkohl nu.
(Ryan air flyger till Lübeck som inte är långt från Hamburg)


http://www.hamburg-tourismus.de/Barkassen_Ehlers.1666.0.html?&L=1&detail=336&L=1
(båttur i världens näst största hamn i kölden kan även det rekomenderas)

Bye Bye




Kaffe, livets brygd

Jag älskar kaffe, har gjort sedan 16-års åldern. Jag och min vän har sedan första koppen haft ett särskilt förhållande till denna njutningsfulla och uppiggande dryck.

När vi bodde i USA nådde kaffedrickandet sin peak, vi kunde bälja i oss flera koppar av denna size om dan. Tom en stor kopp innna läggdags.

image18

Bilden gör inte storleken rättvisa, de kommer från Starbucks som för oss blev något annat en än amerikansk kaffekedja. Vi kan än idag drömma oss bort till fåtöljerna på Starbucks i Porstmouth... Så här några år i efterhand hyser jag inte lika mycket kärlek för deras kaffe, men det kanske helt enkelt beror på att jag inte dricker det i USA utan i länder som har en annan kaffekultur.

Från en kaffekultur till en annan. Min vän som jag besökte i Italien i våras hade den mest underbara espresso maskin! Hennes man bjöd på de mest utsökta capuccinosarna jag smakat!

image19

Vi har faktiskt en egen espressomaskin, dock inte av samma kaliber men väldigt söt i sin enkelhet. HAr fått den av "svärmor" (hon som jag även fick skorna av). Det blir väldigt god espresso!

image21

När vi var i Barcelona hittade jag inte bara Starbucks, utan även Dunkin Donuts! De hade så gott kaffe! Brukade alltid köpa det från bilen när jag åkte runt och gjorde ärenden som den Au Pair jag var. I vilken liten håla man än befann sig kunde man vara säker på en sak, det fanns ett dunkin donut som var öppet, dygnet runt dessutom.

image22

Det var lite om kaffe det, So Long/ the nurse

Skor

Har varit ute på stan idag och shoppat lite. Det blev bl a ett par skor som var alldeles underbara. Skor kan man aldrig få nog av, mannen tror seriöst att jag har 300 hundra par. Det har jag inte men jaf önskar jag hade det...
Här kommer i varje fall ett par till till samlingen.

image15







image16



image17

Fotboll...

Har inte dokumenterat så mycket om vår underbara resa, det kommer nog komma lite här och lite där
 när andan faller på. När jag var i Skåne med min fotbollstokige man och hälsade på "svärfar" blev det fotboll.
Jag håller ju också hårt på Helsingborg.
Vet inte om det har något samband med att Henke Larsson spelar där.
Hur som helst är han väldigt söt och dörför bjuds det på en bild från matchen på Olympia (måste förstås också nämna att de vann med 6-0).

image14

So Long/the nurse

Not so lipfärdig

Tillbaka på det nya jobbet och har inte riktigt hämtat mig från semestern. Men det börjar kännas bättre.
De två första dagarna var lika med kaos uppe i hjärnan, det är lätt att tro att det alltid skall vara så och därmed bli lipfärdig.
Trivs med kontroll men igår kändes allt upp och ned, till och med de enklaste små sakerna  blev till stora.
Har då lätt för att  tänka i banor som  "sadla om", -borde inte jag jobba med att sortera post eller något annat där man inte behövar använda hjärnan.  Det jag ville lägga ifrån mig i detta fallet var ansvaret. Kan fantisera om hur skönt det skulle vara att inte ha något ansvar, men när jag kommer tillbaka till verkligen inser jag att det är ju just det som driver mig framåt, får mig att växa och stimuleras till nya utmaningar (och mer ansvar...). Nog med visdom, nu skall tvätten hämtas.

So Long/the Nurse

Back from holiday

Jaha. Då var det slut med årets semester. Tillbaka till rutiner som alla på jobbet verkar gilla. Kan inte påstå att jag är stormförtjust, ligger hellre på stranden med en bra bok utan klocka, äter när jag är hungrig, går upp när jag vaknar o.s.v. Om en vecka är jag säkert en inrutinerad mö.

Var hos "svärmor" i skåne och fick ett par helt bedårande skor. Det är inte första gången denna underbara kvinna ger mig skodon. I höstas fick jag två par skinnstövlar, kan visa bild på dem senare. De är väldigt högklackade liksom dessa. Måste börja vänja mig vid att gå i det. Vad jag förstår kan man lära sig det (säger de lärda), det finns nämligen de som alltid bär höga klackar, även till jobbet. Som "en fötterna på jorden nurse" som jag är drömmer jag mig bort till kontorslandskap och sylvassa klackar...

image13

Synd att jag inte lyckades rotera bilden...



RSS 2.0